06 jun Svetteproblemer? Det finnes en enkel behandling for uønsket kraftig svette under armene (hyperhidrose)

svettebehandlingJeg har vært der selv.  Så hvis dette innlegget kan hjelpe noen der ute til å finne en løsning som passer for dem, så deler jeg mer enn gjerne min historie.

Fra jeg var ca 27 år og i litt over 1,5 år, var jeg kjempeplaget med enorm svetteproduksjon under armene. Det var fryktelig ubehagelig. Jeg prøvde alt. Ble så desperat at jeg pleide å tape fast bommulpads inne i klærne.

Prøvde også truseinnlegg, men litt verre å miste et truseinnlegg ut av ermet enn en bommulspad – ble raskt min filosofi… =).

Stop24, Yerka, veldig mange ting ble prøvd. Ingenting av det jeg kunne kjøpe på apotek virket så jeg begynte å eksperimentere selv. Blandet sammen alt mulig mellom himmel og jord. Litt for mye eksperimentering viste det seg. Jeg lykkes virkelig i å stoppe all svetteproduksjon i en hel uke, men etter at all huden flasset av under begge armene i tillegg, gikk jeg tilbake til å tape bommulpads i klærne. Helt sånn uten videre gav det seg.

Jeg har hørt at dette er et problem som flere unge enn eldre sliter med. I den perioden jeg var plaget med det jobbet jeg ekstremt mye og stresset veldig mye. Det kunne vært utløst av stress, eller hatt sammenheng med hormoner og stoffskifte.

Skulle ønske jeg den gangen hadde visst om botox. Jeg fikk beskjed om at kirurgi var en mulighet. Å operere bort nervene til svettekjertlene med de bivirkningene det kunne gi synes jeg var for drastisk. I dag, siden problemet forsvant av seg selv, er jeg veldig glad jeg ikke gjorde det. Jeg har aldri slitt med dette problemet verken før eller siden, men den tiden sitter fortsatt friskt i minne. Hvis du plages av dette, tro meg, du har min fulle sympati.

Her er litt fakta om hyperhidrose og botox-behandling av svette under armene.

Svette er kroppens måte å regulere vår kroppstemperatur på men noen ganger går den helt av hengslende og produserer mye mer svette enn nødvendig. Man får overaktivitet i svettekjertlene. Dette kan utløses av flere årsaker.  Dette er utrolig plagsomt i sosiale sammenhenger for ikke å snakke om upraktisk. =( Når man lider av overdreven svetting kalles dette for hyperhidrose og rammer 1-2% av befolkningen.

Denne tilstanden kan veldig enkelt behandles med Botox. En botox-behandling er meget effektiv og gir langvarig effekt. En behandling varer i gjennomsnitt fra 6 til 12 mnd. avhengig av hvordan du responderer og hvor mange behandlinger du har tatt fra før av.

Botox blokkerer nerveimpulsene som går frem til svettekjertlene slik at svettingen enten helt opphører eller reduseres kraftig. En behandling tar fra 20 – 40 minutter og du kan fortsette dagen din akkurat som normalt rett etterpå.

Det tar 2 – 3 dager før behandlingen begynner å virke og 1 til 2 uker før du får full effekt av behandlingen, og ved gjentatte behandlinger varer effekten lenger.

Det koster 4 500,- for en slik behandling hos Frøken Dings. Du kan lese mer om Botox på Frøken Dings nettsider.

Spørsmål og svar om botoxbehandling av svette under armene.

Vil jeg svette mer andre steder når jeg ikke svetter under armene lenger?
Vanligvis vil man ikke svette mer andre steder på kroppen selv om man ikke svetter under armene lenger. Hvis dette skjer, som er en uvanlig bivirkning, er det kortvarig, mildt og forbigående. Noen ganger er det motsatt, at man svetter mindre også på andre deler av kroppen etter en slik behandling
Må ikke svetten ut et annet sted etter en slik behandling?
Nei det må den ikke. Hyperhidrose er svetting som er ute av kontroll. Svetting er ikke en del av kroppens renselsessystem som lever og nyrer. Svettens funksjon er å være et kjølesystem for kroppen. En slik behandling påvirker verken kroppens kjølefunksjon eller rensefunksjon.
Kan botox-behandlingen skade nervene mine?
Nei botulinumtoksin, eller botox, skader ikke nerver men hindrer nervesignalene å komme frem til svettekjertelen i 3 – 12 måneder. Virkestoffet er et protein som nyrene bryter ned og skiller ut. Dette er en langsom prosess. Det er veldig få bivirkninger knyttet til botox.

Du kan lese mer om Botox på Frøken Dings nettsider.

Follow on Bloglovin

 

Ping blogurat

Bloggkart

Ruth =) BB
ruth@frk-frk.no
No Comments

Post A Comment