Innlegg på FD: Få ny glød i huden med hjemmepeeling med glycolsyre, med Elixirs hudprogram 3

hudprogram_3-web

04 mar Innlegg på FD: Få ny glød i huden med hjemmepeeling med glycolsyre, med Elixirs hudprogram 3

 Dette hudprogrammet er basert på fruktsyrer og kan brukes som et alternativ til å få utført kjemisk peeling på klinikk eller som vedlikeholdsprogram etter en Retinext-peeling kur utført her på vår klinikk. 

Ved regelmessig bruk blir huden ren, glatt og skinnende. Brukt i forkant av vår kjemiske Rentinext-peeling kur her på klinikken, vil du kunne øke effekten av kurbehandlingen og redusere sjansen for bivirkninger.

Dette hudprogrammet bygger på de unike egenskapene til glykolsyre som gir huden en naturlig peel og fjerner døde hudceller. Hudprogrammet motvirker fet hud, hudormer, kviser og hårrotbetennelse etter barbering. Langtidsbruk reduserer fine linjer og normaliserer hudfargen.

Du kan forvente effekt etter 2-3 uker. Dette hudprogrammet kan brukes fast og gjerne i kombinasjon med Retinext-produkter for hjemmebehandling. Retinext for hjemmebehandling er ikke samme Retinext-produktene som brukes på klinikken til kjemisk peel. NB! Lett hudirritasjon kan forekomme i starten.

Hvorfor skal man drive med hjemmepeeling med glykolsyrer?

Hovedgrunnen til at man bør eksfoliere huden er for å hjelpe kroppen med å fjerne døde hudceller på hudoverflaten, hudceller som ikke har noen funksjon lenger. Alle har vi døde hudceller på hudoverflaten, hudceller som vi venter på at kroppen skal kvitte seg med. De døde hudcellene fremhever tørre partier og fine linjer, og når vi blir eldre dypere rynker og linjer.  I tillegg ”stjeler” døde og tørre hudceller produkter vi smører på oss. Døde hudceller virker som små svamper og utvider seg når vi smører huden. Kremer kan derfor bli liggende ”utenpå” huden og ikke få trengt dypere ned. Det er liten vits i å bruke dyre kremer hvis man ikke på en eller annen måte eksfolierer huden.

Når vi er tidlig i tyveårene, ref. hudlege Ole Henriksen, fornyer de ytterste hudlagene seg ca hver 28. dag, (litt i underkant av en måned). Etter fylte 20 går denne prosessen langsommere og langsommere. Når vi er 50+ tar det 6-8 uker å gjøre den samme jobben. En del av det som mange opplever som at de ser litt grå og gusten ut er akkurat fordi kroppen vår bruker lenger og lenger tid på å kvitte seg med døde hudceller. Når man blir eldre blir huden også tykkere og grovere men med riktig eksfoliering kan man delvis snu denne delen av aldringsprosessen ved å få fjernet de døde hudcellene på en mer effektiv og skånsom måte som vil glatte ut og forbedre hudoverflaten.

Hjelper man kroppen med å kvitte seg med disse døde hudcellene raskere oppnår man mere glød, reduserer fine linjer, reduserer porer og gjør at hudkremer kommer lettere gjennom det døde hudlaget på toppen og trenger dypere og mer effektivt ned i den friske huden.

Hvorfor skal man velge glycolsyre  i stedet for vanlig mekanisk skrubbing?

En eksfoliering med glycolsyre virker ikke bare på døde hudceller den virker også på andre hudproblemer som porer og urenheter fordi glykolsyre løser opp talg og tilstopping i follikene og på pigmentflekker fordi pigmenterte celler løsner lettere fra huden.

For tørr hud vil dessuten en slik eksfoliering sørge for at nye celler med mer fuktighet og lipidstoffer kommer til overflaten og beskytter huden.

Skal huden gløde må døde hudceller fjernes først, og helst på en så skånsom måte som mulig. Glycolsyre løsner bindingen mellom døde hudceller slik at huden blir eksfoliert både forsiktig og mye mer effektivt enn ved mekanisk skrubbing. Mange har brukt skrubbemasker eller skrubbehansker men denne formen for eksfoliering kan ikke måle seg med effekten man får av glycolsyre. Det kan også være lett for å være for hardhendt når man bruker skrubbekremer og man skader uforvarende huden.

Husk å alltid rens huden din før du eksfolierer.

NB! Vår fantastisk gode bodylotion fra Elixir; Smoothing body lotion, inneholder også glycolsyre som bidrar til en glatter og jevnere hud på kroppen. Det kommer en anmeldelse av denne om kort tid. =)

Hvor ofte skal du bruke hjemmepeeling med disse glycolsyreproduktene?

Vi anbefaler at du bruker dem en til to ganger i uken. Har du fet hud eller tykk hud kan du gjerne peele tre ganger i uken. Rådfør deg gjerne med vår hudspesialist som kan gi deg anbefalinger som passer akkurat for deg.

Vi har tidligere vært med og testet Elixir smoothing cream sammen med Elixir glycolsyre pads 10%, du kan lese testen vår her. =) 

Noen bivirkninger?

”Bivirkningene” er de samme som gjør at produktet virker. =) Man vil mest sannsynlig begynne å flasse lett i hele ansiktet i starten. Huden kan i denne perioden føles tørrere enn vanlig men dette er forbigående og vil stabilisere seg ved jevnlig bruk.

Andre ting man må ta hensyn til når man bruker disse produktene er at huden kan bli litt ekstra ”skjør” slik at du lett begynner å blø hvis du føler for å klemme ut kviser og talgpropper. (Noe vi for øvrig ikke anbefaler at noen gjør.)

Andre positive ”bivirkninger” er at hvis man regelmessig eksfolierer huden vil porestørrelsen i tillegg minskes, samt at pigmentflekker vil bli lysere og huden får en jevnere og finere overflate og tone. Kollagenproduksjonen økes og huden vil fremstå med mer glød og se freshere ut.

Ønsker du en skikkelig kick-start på ditt hudpleieprogram kan vi anbefale en klinikkbehandling med Elixirs nye retinol 11% peel. Les mer om den her. 

 

Alle produktene kan kjøpes her i vår klinikk:

 Hudprogram 3 fra Elixir består av følgende produkter.

(Rådfør deg med vår hudspesialist det kan hende du har alternative produkter fra før av du kan kombinere det med, eller at du ikke trenger å kjøpe alle produktene samtidig).

 

MORGEN:

1) Cleanse:    Gentle clean/eller Niactil cleanser

2) Protect:     Moisturizing cream eller  Elixirs Ultradefence Repair Face and body gel spf 30

 

KVELD:

1) Cleanse:    Gentle clean/ eller Niactil cleanser

2) Tone/treat:           Elixir pads 10-20%

3) Treat:         Smoothing cream 10-20%

 

*Ta et kortvarig opphold i behandlingen hvis huden blir irritert.

*Start med hudprogram i konsentrasjon 10% og øk gradvis til 20%

*Rich mosturizing cream brukes ved tørr hud eller irritasjon

*Solbeskyttelse må brukes om sommeren

Ruth =) BB
ruth@frk-frk.no
No Comments

Post A Comment