Sunforgettable mineral sunscreen

04 jun Vi som IKKE elsker Sunforgettable Mineral Sunscreen

Frk-frk har testet Sunforgettable Mineral Sunsreen Brush SPF 30.

Herlighet for et styr. For å få tak i dette vidunderproduktet som alle skryter opp i skyene, måtte vi spesialbestille helt fra USA.  Nå har vi testet den nye ”snakkisen” i ca to uker, der hovedtesten ble en fjelltur på noen timer.

Vi har skjønt at “alle” elsker dette produktet her, men det gjør ikke vi. Det er et godt suppleringsprodukt, hvis du bruker det over en god solkrem for å matte ned, men ønsker du å bruke det alene utover dagen, eller slik som flere anbefaler på nettet, kan det være direkte skadelig. I helgen ble jeg skikkelig solbrent etter å ha pøst på med dette produktet. =( Det er bare ett av mine ankepunkter.

På nettsiden colorscience.com anbefaler de at du påfører produktet hver annen time. Andre som skryter av produktet mener det er et supert produkt oppå en dagkrem med solfaktor. Men dagkremer trekker fort inn i huden og det som gjenstår mellom deg og solen er at Sunforgettable leverer det de lover.

Jeg hadde en dagkrem med SPF 30 under og Sunforgettable over. Pudderet ble veldig generøst påført hele den dagen jeg ble kraftig solbrent. Typisk ble jeg ekstra solbrent på kinn, nese og panne.

Produsenten fremstiller produktet som om det omtrent er det eneste solbeskyttelsesproduktet du trenger og lover vannfasthet på 80 minutter. Tar du dette for god fisk kan du fort brenne deg. Et produkt som lover 80 minutter med vannfasthet burde ha suveren dekk-evne.

Det er flere ting som trekker ned i vår vurdering som gjør at vi ønsker å komme med en advarsel. Det mest ”skadelige” er kanskje den urettmessige store positive oppmerksomheten dette produktet har fått som gjør at du som forbruker kan få inntrykk av at dette er et godt og trygt solbeskyttelsesprodukt.

I hvert fall hvis du bruker det som eneste solbeskyttelse og bruker det ihht. produsentens og enkelte andres anbefalinger. Det blir alt for lite eller ingen fokus på at dette produktet ikke bør brukes alene.

Ingrediensene ser helt greie og gode ut. Det er i bruk at det svikter.

+ og –

1: Det er nesten umulig å se om noe kommer ut av børsten og hvor, eller om man får dekket de områdene i ansiktet man påfører produktet.

2: Det er omtrent umulig å ha kontroll på hvor mye av produktet man har klart å ta på. Kommer det bare litt ut risikerer man å brenne seg, eller flekk-vis brenne seg i ansiktet.

3: Det føles som om ingenting kommer ut så man jobber alt for lenge med påføringen. Vekselvis hard risting av børsten sammen med energisk børsting.

4: Produktet er nesten umulig å få tak i her i Norge. Dette burde kanskje ikke trekke ned, men gjør det når et produkt blir så vanskelig tilgjengelig. Etter all hypen rundt dette produktet er det godt mulig det nå vil komme til salgs mange steder her i Norge også.

+:

Konklusjon

Når man jakter på den hellige gral er det lett for å kaste seg over produkter som har fått mye positiv omtale. Hvor godt de som har omtalt Sunforgettable Mineral Sunscreen faktisk har testet produktet vet vi ikke.

Dette produktet kan vi bare anbefale  som et supplement. Det er et fint produkt å supplere med over eksisterende gode trygge solbeskyttelsesprodukter, for å matte ned huden.  Men da kan man spørre seg om for eksempel ID Mineral Veil finishing powder Spectrum SPF 25 ikke er et bedre alternativ. Med dette produktet får man bedre kontroll med mengde og påføring av produktet.

Vi skal ikke gjøre dette om til en total slakt. Produktet har sine gode sider.

Det beste er at det er et supert produkt for å matte ned huden når man siter der med et ansikt glinsende av solkrem.

Det er enkelt å ta med seg i vesken og i bruk, så lenge du ikke er så opptatt av at produktet skal dekke jevnt eller har behov for å vite hvor mye produkt du har påført.

Som suppleringsprodukt er det greit, så lenge du bruker et trygt og godt solbeskyttelsesprodukt under.

Å teste ut solkremer og solprodukter er ikke særlig lurt og blir ikke gjort igjen på denne måten. Man skal være ganske sikker på at det man påfører seg er trygt og godt og holder det det lover. Solskader er en av hovedårsakene til for tidlig aldring av huden og hudkreft.

Her er link til produsentens omtale av Sunforgettable Mineral Sunscreen.

Frk-frk har testet Sunforgettable Mineral Sunsreen Brush SPF 30. Herlighet for et styr. For å få tak i dette vidunderproduktet som alle skryter opp i skyene, måtte vi spesialbestille helt fra USA.  Nå har vi testet den nye ”snakkisen” i ca to uker, der hovedtesten ble en fjelltur på noen timer. Vi har skjønt at “alle” elsker dette produktet her, men det gjør ikke vi. Det er et godt suppleringsprodukt, hvis du bruker det over en god solkrem for å matte ned, men ønsker du å bruke det alene utover dagen, eller slik som flere anbefaler på nettet, kan det være direkte skadelig. I helgen ble jeg skikkelig solbrent etter å ha pøst på med dette produktet. =( Det er bare ett av mine ankepunkter. På nettsiden colorscience.com anbefaler de at du påfører produktet hver annen time. Andre som skryter av produktet mener det er et supert produkt oppå en dagkrem med solfaktor. Men dagkremer trekker fort inn i huden og det som gjenstår mellom deg og solen er at Sunforgettable leverer det de lover. Jeg hadde en dagkrem med SPF 30 under og Sunforgettable over. Pudderet ble veldig generøst påført hele den dagen jeg ble kraftig solbrent. Typisk ble jeg ekstra solbrent på kinn, nese og panne. Produsenten fremstiller produktet som om det omtrent er det eneste solbeskyttelsesproduktet du trenger og lover vannfasthet på 80 minutter. Tar du dette for god fisk kan du fort brenne deg. Et produkt som lover 80 minutter med vannfasthet burde ha suveren dekk-evne. Det er flere ting som trekker ned i vår vurdering som gjør at vi ønsker å komme med en advarsel. Det mest ”skadelige” er kanskje den urettmessige store positive oppmerksomheten dette produktet har fått som gjør at du som forbruker kan få inntrykk av at dette er et godt og trygt solbeskyttelsesprodukt. I hvert fall hvis du bruker det som eneste solbeskyttelse og bruker det ihht. produsentens og enkelte andres anbefalinger. Det blir alt for lite eller ingen fokus på at dette produktet ikke bør brukes alene. Ingrediensene ser helt greie og gode ut. Det er i bruk at det svikter. + og – – 1: Det er nesten umulig å se om noe kommer ut av børsten og hvor, eller om man får dekket de områdene i ansiktet man påfører produktet. 2: Det er omtrent umulig å ha kontroll på hvor mye av produktet man har klart å ta på. Kommer det bare litt ut risikerer man å brenne seg, eller flekk-vis brenne seg i ansiktet. 3: Det føles som om ingenting kommer ut så man jobber alt for lenge med påføringen. Vekselvis hard risting av børsten sammen med energisk børsting. 4: Produktet er nesten umulig å få tak i her i Norge. Dette burde kanskje ikke trekke ned, men gjør det når et produkt blir så vanskelig tilgjengelig. Etter all hypen rundt dette produktet er det godt mulig det nå vil komme til salgs mange steder her i Norge også. +: … Konklusjon Når man jakter på den…

Vår konklusjon

Produktet virker og innfrir våre forventninger

Produktet leverer det produsenten lover

Produktet er et godt kjøp sammenlignet med andre lignende produkterSammenlagt:
(NB! Som supplementprodukt hadde den fått bedre score fra oss.)

User Rating: Be the first one !

47

Ruth =) BB
ruth@frk-frk.no
4 Comments
 • Sissel
  Posted at 20:45h, 05 juni Svar

  Hei, jeg brukte det i flere uker i fjor, på badeferie. Jeg var superfornøyd! Brukte kun solkrem 30 eller 50 om morgningen, og Sunforgettable 30 eller 50 jevnlig utover dagen. Perfekt til bruk over make-up, da det ikke frister og smøre solkrem over et sminket ansikt. Litt bading, litt lunsj, litt shopping… Da er dette pudderet perfekt mener jeg:-) enig i at det kan være vanskelig å dosere… Alle klinikker som fører Obagi kremer i Norge har, eller kan bestille colorsience Sunforgettable. Dette føres allerede på mange klinikker i Norge. Gå inn på Hudhelse.no for å finne forhandlere i Norge.

  • Ruth =)
   Posted at 11:33h, 06 juni Svar

   Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive en kommentar.
   Bloggen er så ny at jeg blir veldig glad for litt engasjement. Det er kjekt å vite at man ikke sitter alene der ute i Cyberspace. =)
   Synes det var godt å høre at du har positiv erfaring med produktet. Vår testing er vår erfaring og produktet fikk ganske grundig slakt av oss.
   Jeg ble som sagt kraftig solbrent etter å ha brukt produktet slik du beskriver. Hadde på meg vannfast solfaktor 30 i bunn og brukte Sunforgettable hele resten av dagen. Jeg var veldig aktiv, på fjelltur, så det kan ha noe med det. Mitt største ankepunkt er at for mange av produktomtalene fremstiller det som et solbeskyttelsesprodukt du omtrent kan bruke alene.

   Uansett, det er bare flott å få andres erfaringer med. Spesielt siden det er tydelig at du har fått testet det grundig på ferie. Som jeg skrev hadde produktet positive sider. Enkelt å ta med, og ikke minst, kjekt å kunne bruke mineralpudder utenpå for eksempel sminke. =)

 • Therese
  Posted at 13:34h, 07 juli Svar

  TIL ORIENTERING:
  Frk-frk driver egen virksomhet som konkurrerer med klinikker i Bergen og Haugesund som fører Colorescience.
  På hennes klinikker velger hun ID Mineral Veil finishing powder Spectrum SPF 25.

  Frk-frk har tilegnet seg Colorescience Sunforgettable fra USA, uten å få rettmessig veiledning i hvordan produktet skal brukes.

  Colorescience Sunforgettable er ment som et supplement til solkrem og som et godt verktøy for å sikre reapplisering av solbeskyttelse iløpet av dagen. Det anbefales alltid å starte dagen med solkrem – minimum SPF 30. For jevn påføring skal produktet holdes vannrett og påføres med sirkelbevegelser, ikke ristes eller holdes loddrett. Ved første gangs bruk aktiveres børsten.

  Colorescience Sunforgettable har fått «The Skin Cancer foundation» i USA sitt stempel «Active protection». Dette stempelet viser at produktet har bestått krav og tester for at det skal gi solbeskyttelse i 80 minutter i vann. Produktet er dog ikke testet for høyfjellssol.

  • Ruth =)
   Posted at 14:14h, 23 september Svar

   Hei Therese,

   Vi selger ingen av produktene. Hverken Colorscience eller ID Mineral Veil Finishing powder.

   Alle av produktene vi velger å teste gjør vi av egen interesse. Vi er alltid på jakt etter det nyeste og beste. Produktene blir ofte plukket ut hvis de har fått mye hype i media som dette produktet hadde. Plutselig «skrev alle om det» og alle skrøt. Klart vi ble nysgjerrig. Vi også ville teste dette produktet da. =)

   Det er sikkert helt korrekt det du skriver, at produktet er ment som supplement til solkrem. Det poengterte vi da også i vår kritikk – at «faren» med produktet var at mange fremstilte det som et produkt som kunne stå alene. Også hvis du leser utenpå selve produktpakningen blir man i tvil om dette er et selvstendig fulleverdig produkt.
   Vi også poengterte at det sikkert var et supert suppleringsprodukt. Som nevnt vi selger ingen av delene du skriver om ovenfor.

   Men vi er fortsatt på jakt etter potensielle super-produkter. Finner vi dem som vi mener er gode og vi kan stå inne for er det godt mulig vi tar dem inn på Frøken Dings. Ingenting er bedre enn å kunne tilby kundene våre noe vi virkelig har tro på og føler vi kan stå inne for 100%
   Ruth =)

Post A Comment