Frk-Frk tester: Elixir Smoothing Cream 10%, Pads 10% og Green Tea 30spf

Elixir smoothing cream

20 mai Frk-Frk tester: Elixir Smoothing Cream 10%, Pads 10% og Green Tea 30spf

Produkter fra Norske Elixir Cosmeceuticals har vært en snakkis på sosiale medier og i bransjen generelt. De har en rekke med produkter som skal behandle, forebygge og beskytte huden. Yvonne og meg var ganske spente når vi hentet våre produkter på posten for utprøving. Vi hadde valgt ut:  Elixir Smoothing cream 10% , Elixir Pads 10 % og Green Tea Spf 30.

Produktene skulle i fellesskap eksfoliere huden på en mild og skånsom måte. Nå har det gått litt over seks uker siden vi begynte å bruke produktene.

Hvorfor skal vi bruke tid på disse eller lignende produkter?

Elixir Smoothing cream og Elixir Pads inneholder en høy dose av glycolsyre. Glycolsyre løsner bindingen mellom døde hudceller slik at huden blir eksfoliert både forsiktig og effektivt. Vanligvis er dette gjerne noe man gjør med en skrubbemaske eller skrubbehanske, men en sånn form for eksfoliering kan ikke måle seg med effekten man får av glycolsyre.  Det kan også være lett for å være for hardhendt når man bruker skrubbekremer og huden kan lett skades.

Hvorfor skal vi ikke bare la naturen gå sin gang og la huden eksfoliere når det passer den?

Døde hudceller hoper seg fort opp på hudoverflaten og gir huden et litt grått og gustent utseende. Det er litt forskjellig fra person til person hvor ”flink” huden er til å kvitte seg med disse og dess eldre man blir jo langsommere går denne prosessen.

Når vi er rundt 20 år tar det ca 4 uker å bytte ut alle cellene i ansiktet med et helt nytt sett med hudceller. Når vi er 50 tar det mellom 6 og 8 uker å gjøre samme jobben. Resultatet av dette er at huden blir ”tykkere” og grå i fargen. Ved å eksfoliere stimulerer vi også celledelingen. En studie utført på menn som barberte seg med høvel viste at huden der de har brukt høvel fremstod klart yngre. Ved bruk av ultralyd kunne man se at nivået av kollagen og elastin var høyere i det barberte området. (Denne siste uttalelsen vedr. barbering kan vi ikke stå inne for. Vi har enda ikke funnet denne studien på nettet, men vil fortsette å lete etter den.)

I tillegg ”stjeler” disse døde og tørre hudcellene fuktighetsprodukter og kremer vi smører på oss. Døde hudceller virker som små svamper og utvider seg når vi smører huden. Kremer kan derfor bli liggende ”utenpå” huden og aldri få trengt dypere ned.

Langtidseffekten av jevnlig eksfoliering er at hudprodukter man bruker på huden etterpå trekker lettere ned slik at huden kan få nyttiggjort seg virkestoffene, og vil bli mindre gusten og grå på overflaten.

Det finnes flere måter å eksfoliere huden på, så hvorfor velge glycolsyre?

Glycolsyre er et veldig mildt produkt og en mild måte å eksfoliere huden på sammenlignet med mekanisk eksfoliering som skrubbehansker og skrubbeprodukter. Det er også en veldig effektiv måte å eksfoliere på. Vi valgte den mildeste utgaven av Smoothing cream med bare 10% glycolsyre. Kremen og Padsene kommer også i styrkegradene 15% og 20%.

Noen bivirkninger?

”Bivirkningene” er de samme som gjør at produktet virker. =)  Man vil mest sannsynlig begynne å flasse lett i hele ansiktet. Vi opplevde begge to flassing etter kort tid, og ja, det sved litt. Men no pain – no gain. For å være ærlig var det ikke særlig mye.

Etter at vi begge hadde brukt produktene som anvist i ca 15 dager bestemte vi oss for å gå over til å bruke produktene 1-2 ganger i uken for å vedlikeholde. Det er en rutine som er mer overkommelig for meg som helst skulle lagt meg med all sminken på hver kveld. (Les: Lat, spesielt når det kommer til egenpleie). Det gjør også at man ikke får en merkbar flassing.

Andre ting å ta hensyn til når man bruker disse produktene er at huden kan bli litt ekstra ”skjør” slik at du lett begynner å blø hvis du føler for å klemme ut kviser og talgpropper.

Testresultat

Vi testet tre produkter, men er ikke overbevist om at vi trenger alle tre. De to beste  produktene i testen for oss var Padsene med 10% glycolsyre og Smoothing cream med 10% glycolsyre. Spesielt godt likte vi pads-ene. Disse lukker porer veldig godt og var enkel i bruk. I tillegg kan man stryke dem over hendene. Smoothing Cream-en trakk fort inn i huden. Vi brukte begge produktene samtidig og kan derfor ikke si noe om effekten av dem hver for seg. Sammen synes vi de fungerte veldig bra og leverte det produsenten lover.

Solkremen hadde nydelig lukt med grønn te som hovedingrediens. Grønn te har mange gode egenskaper for huden, blant annet er det en sterk antioksidant. Prismessig synes vi dette produktet  ble litt for dyrt som «bare» solkrem. Kremen er anbefalt brukt som en god fuktighetskrem men siden både Yvonne og meg har tørr hud følte vi denne gav for lite fuktighet.  Sikkert veldig god for dem som har fet hud.

Yvonne:

Føler huden får mer glød. Sminken sitter finere. Mindre død og grå hud. Mindre små kviser og nupper.

Ruth:

Litt usikker på om ”full glød” er oppnådd. Kanskje ikke like flink til å følge opp som Yvonne. =) Men produktene gjør det de lover og jeg opplevde absolutt en bedring av hudkvaliteten. Jeg har også syringomer under øyenen som i dag bare kan behandles med laser, men lurer på om jeg ikke opplever en bedring av dette med disse produktene? Jeg kan ikke påvise en direkte sammenheng, men fortsetter med produktene og ser om jeg får ytterligere forbedring.

Vi kan begge to stå inne for og anbefale både Elixir Smoothing cream og Pads. =) Tror neste produkt jeg vil teste er bodylotionen til Elixir med glycolsyre. =)

+ og –

 

Smoothing cream:

+

Du kjenner at den virker. Trekker raskt inn i huden. Drøy i bruk

Pakningen – fryktelig komlete, skulle vært pumpeflaske.

Toning pads:

+

Lett i bruk, lite gris, dobbelteffekt. Virker både sammentrekkende på porene og inneholder glycolsyre.

Varer kort tid, kun 60 pads i pakken.

Green tea spf 30:

+

Nydelig duft. Trekker raskt inn i huden. Grønn te er en sterk antioksidant.

For lite fukt til huden og for lite drøy i bruk.

Forbehold:

Alles hud er forskjellig.  Det som virker på oss er ikke sikkert vil virke på din hud.
Hudtype Ruth:
Alder 44 år. Sprengte blodkar og pigmentflekker, (solskader). Tørr hud.
Hudtype Yvonne:
Alder 37 år. Tørr hud med fet t-sone. Får lett kviser, stor talgproduksjon i huden. Litt rosascea-problematikk rundt munn og nese.

Denne testen er ikke på noen måte sponset av produsenten av disse produktene. Yvonne og meg har selv plukket dem ut fordi vi ønsket å teste dem.

Produkter fra Norske Elixir Cosmeceuticals har vært en snakkis på sosiale medier og i bransjen generelt. De har en rekke med produkter som skal behandle, forebygge og beskytte huden. Yvonne og meg var ganske spente når vi hentet våre produkter på posten for utprøving. Vi hadde valgt ut:  Elixir Smoothing cream 10% , Elixir Pads 10 % og Green Tea Spf 30. Produktene skulle i fellesskap eksfoliere huden på en mild og skånsom måte. Nå har det gått litt over seks uker siden vi begynte å bruke produktene. Hvorfor skal vi bruke tid på disse eller lignende produkter? Elixir Smoothing cream og Elixir Pads inneholder en høy dose av glycolsyre. Glycolsyre løsner bindingen mellom døde hudceller slik at huden blir eksfoliert både forsiktig og effektivt. Vanligvis er dette gjerne noe man gjør med en skrubbemaske eller skrubbehanske, men en sånn form for eksfoliering kan ikke måle seg med effekten man får av glycolsyre.  Det kan også være lett for å være for hardhendt når man bruker skrubbekremer og huden kan lett skades. Hvorfor skal vi ikke bare la naturen gå sin gang og la huden eksfoliere når det passer den? Døde hudceller hoper seg fort opp på hudoverflaten og gir huden et litt grått og gustent utseende. Det er litt forskjellig fra person til person hvor ”flink” huden er til å kvitte seg med disse og dess eldre man blir jo langsommere går denne prosessen. Når vi er rundt 20 år tar det ca 4 uker å bytte ut alle cellene i ansiktet med et helt nytt sett med hudceller. Når vi er 50 tar det mellom 6 og 8 uker å gjøre samme jobben. Resultatet av dette er at huden blir ”tykkere” og grå i fargen. Ved å eksfoliere stimulerer vi også celledelingen. En studie utført på menn som barberte seg med høvel viste at huden der de har brukt høvel fremstod klart yngre. Ved bruk av ultralyd kunne man se at nivået av kollagen og elastin var høyere i det barberte området. (Denne siste uttalelsen vedr. barbering kan vi ikke stå inne for. Vi har enda ikke funnet denne studien på nettet, men vil fortsette å lete etter den.) I tillegg ”stjeler” disse døde og tørre hudcellene fuktighetsprodukter og kremer vi smører på oss. Døde hudceller virker som små svamper og utvider seg når vi smører huden. Kremer kan derfor bli liggende ”utenpå” huden og aldri få trengt dypere ned. Langtidseffekten av jevnlig eksfoliering er at hudprodukter man bruker på huden etterpå trekker lettere ned slik at huden kan få nyttiggjort seg virkestoffene, og vil bli mindre gusten og grå på overflaten. Det finnes flere måter å eksfoliere huden på, så hvorfor velge glycolsyre? Glycolsyre er et veldig mildt produkt og en mild måte å eksfoliere huden på sammenlignet med mekanisk eksfoliering som skrubbehansker og skrubbeprodukter. Det er også en veldig effektiv måte å eksfoliere på. Vi valgte den mildeste utgaven av Smoothing cream med bare 10% glycolsyre. Kremen og Padsene kommer også i styrkegradene 15% og 20%. Noen bivirkninger?…

Vår konklusjon

Produktet virker og innfrir våre forventninger

Produktet leverer det produsenten loverVi har scoret for produktene Smoothing cream og Pads sammenlagt.

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

100


Ruth =) BB
ruth@frk-frk.no
4 Comments

Post A Comment