Daglig leder fro Frøken Dings AS, Yvonne Rouppert, utfører en av mange tusen botox-behandlinger.

26 aug Dette kunne aldri skjedd her! – Vi i Frøken Dings AS tar sterk avstand fra uttalelsen til fylkeslege Svein Steinert, der han sier at dette kunne skjedd ”hvor som helst”.

I går kunne vi lese at Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) kan ha utsatt 188 Botox-pasienter for smitte av hepatitt B, C eller HIV. I dag har fylkeslegen i Troms, Svein Steinert, gått ut i media og uttalt at dette kan også skje andre steder. Til P3 nyheter uttalte han: ”Dette kunne skjedd hvor som helst”. Dette kunne aldri skjedd her på vår klinikk, eller på noen andre kosmetiske klinikker vi kjenner til. Vi tar sterk avstand på det vi ser på som forsøk på ansvarsfraskrivelse og samtidig mistenkeliggjøring av alle som driver med injeksjonsbehandlinger.

Forskjellen på behandling med botulinumtoksin, allment kjent som Botox, på sykehus der de behandler feks. spasmer, smerter og muskellidelser,  i forhold til bruk i kosmetiske behandlinger,  er at dosene brukt i medisinsk behandling er mange hundre ganger større enn dem man bruker i kosmetisk behandling. I kosmetisk behandling er dosene en brøkdel og vi har sterile forseglede engangsglass med botulinumtoksin der glasset med botoxrester også kastes for hver kunde. I tillegg bruker vi kun sterilt engangsutstyr som er nytt for hver kunde og som kastes etter bruk. Sykehus får levert botox i større flasker, og bruker større sprøyter med større doser.

Den eneste forklaringen vi kan se på hvordan dette kunne oppstå er som et resultat av latskap og svikt i rutiner. Vi kan se at det vil spare tid for sykehuspersonellet å trekke opp flere doser og bare bytte sprøytespissen for hver behandling, men etisk og medisinsk forsvarlig kan vi ikke se at det er dersom man kjenner til vanlige injeksjonsteknikker. Dette må være en graverende svikt i HMS – og trygghetsrutiner på dette sykehuset og ikke noe som kan skje hvem som helst hvor som helst.

Etter mange år i den kosmetiske sykepleierbransjen kan vi trygt slå fast at dette kunne aldri skjedd her eller på noen annen kosmetisk klinikk som driver med injeksjonsbehandling.

Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha i forbindelse med denne nyhetssaken.

Du kan lese mer om bakgrunnen for denne artikkelen her:

”Gjorde feil i Botox-behandling, kan ha utsatt 188 pasienter for HIV”

”Dette kan også skje andre steder” NRK Troms

 

Ruth =) BB
ruth@frk-frk.no
No Comments

Post A Comment